dimarts, 17 de juliol del 2012

05.- Posar un enllaç (link) a una notícia

COM POSAR UN ENLLAÇ A UNA ALTRA PLANA?
 Un enllaç a una altra pàgina és allò que fa que quan cliquem sobre una paraula o frase, ens obri una altra pàgina. Per aconseguir-ho necessitem dues coses:
  • Tenir l'adreça de la pàgina que voldrem que s'obri.
  • Decidir quina frase o paraula de la nostra notícia serà la que activarem perquè quan hi cliquem a sobre, ens obri l'altra pàgina.
1.- En aquest exemple farem que s'obri la plana-web del bloc de Cicle Mitjà i per tant primer de tot necessitem saber l'adreça d'aquesta plana que és:

http://cm-oms.blogspot.com/

2.- A continuació redactem la notícia i decidim quina serà la paraula o frase que, quan hi cliquem a sobre, obrirà el bloc de Cicle Mitjà. En aquest cas serà el fragment de frase "a la paraula que vulguis" (pot ser una sola paraula o un paràgraf tan gran com vulgueu). Després cliquem sobre el botó "Enllaç".

3.- Se'ns obrirà el quadre "Edita l'enllaç" amb la primera casella ja plena (amb el tros de frase que teníem seleccionat).
Llavors falta posar-li l'adreça de la pàgina-web que volem que s'obri quan cliquem allà.
4.- A continuació amb les tecles de "copiar-pegar" col.loquem l'adreça de la plana-web que s'ha d'obrir (en aquest cas la del bloc de Cicle Mitjà) al lloc "Adreça web" i activem la casella "Obre aquest enllaç en una finestra nova".
Cliquem "D'acord".
Acabem de redactar la notícia i la publiquem, com ja sabem.


EXEMPLE:
Per anar a la plana-web pots clicar a la paraula que vulguis

EXERCICI
Fem una petita notícia que tingui títol (amb el nom de l'autora inclòs), text, etiquetes ("curset" + la del nom de cadaascú), foto i un enllaç que ens envïi a alguna pàgina relacionada amb la foto i la notícia.
Després, com cada dia, publiquem, fem comentari a AQUESTA NOTÍCIA per saber que ja l'heu feta i, després, ens anem fent comentaris els uns als altres, per dir-nos que bons que som i que bé que ho fem.
OK?

2 comentaris:

Rosa ha dit...

Eladi, aquesta notícia te la dedico.

T'ho mereixes!

Carme ha dit...

M'ha costat més trobar i decidir la notícia que no pas fer els deures seguint els apunts. Ben bé, que no sóc de lletres!!!